At amme med implantater

Veganske tortilla cups

Fra græsk til mexicansk. Her kommer en virkelig lækker opskrift på en anderledes måde at spise tortilla på, og som herhjemme efterlod absolut ingen rester, nemlig veganske tortilla cups.

Til cubsene blev der serveret både guacamole og creme fraiche lavet på cashewnødder. For det bedste resultat med creme fraichen bør man lægge nødderne i blød i 4 timer eller natten over i køleskabet. *

Til 12 cups:

6 tortilla brød
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, finhakket
150 gram majs
2 dåser kidneybønner, drænet for vand og skyllet
250 gram cherrytomater, skåret i kvarte
1 peberfrugt, skåret i tern
1 tsk spidskommen
½ tsk oregano
½ tsk paprika
Salt
Olie til stegning
Ønskes en mere stærk udgave, kan der tilsættes ½ tsk chiliflager 

Guacamole:

Avokado
Citronsaft
Hvidløg, presset
Salt og peber
Evt. lidt paprika

Cashew creme fraiche

2,5 dl usaltede, iblødsatte cashewnødder*
1 citron
Vand
Salt

* Alternativt kan man skolde nødderne og lade dem stå i vandet i minimum 10 minutter, mens det resterende mad laves.

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Svits løg til det får en let gylden farve. Tilføj hvidløg, spidskommen, oregano, paprika og lidt salt og lad det stege videre i et par minutter. Tilføj majs, kidneybønner, tomat og peberfrugt og lad det simre i 10 minutter. Skær kanterne af tortilla brødet, så du får en firkant. Halver firkanten og halver yderligere igen, så du får 4 små firkanter ud af hvert brød. Disse placeres på tværs over hinanden to og to i en muffinform, så der dannes en lille stjerneformet skål. Skålene fyldes op med ca 1½ spiseske af fyldet og bages i ovnen i 10 minutter.

I mens laves guacamole og cashew cremen. Avokadoen moses og røres med ovenstående ingredienser. Jeg laver den altid på slum med ovenstående ingredienser. Det slår aldrig fejl 😉 Mange bruger creme fraiche og lign i en guacamole. Selv foretrækker jeg ikke at fortynde min avokado, men vil man helst det, kan man evt benytte sig af cashew cremen og ellers er Alpro Neutral yoghurt rigtig god til dip og dressinger.

Brug en blender eller alternativt stavblender til cashew cremen. Det gælder om at prøve sig frem. Nødderne puttes i blenderen, en lille smule vand, saften fra en halv citron og salt. Vær opmærksom på, at vandet fortynder cremen, så hæld kun en lille bitte smule i i starten. Der kan altid tilføjes mere, indtil man har den ønskede konsistens, men er den for tynd fra starten af, er der ikke noget at gøre. Smag til med salt og mere citronsaft.

Tortilla cupsene tages ud af ovnen, de forskellige dyppelser puttes på, og er der mere citronsaft til overs, kan man med fordel hælde det ud over.

God fornøjelse 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At amme med implantater