Badeværelse-inspo

Vegansk lasagnette

Lasagne er sådan en god ret til at fyre godt op for grøntsagerne, ik? Men nogle gange må det gerne gå endnu hurtigere, og dertil er lasagnette rigtig god, synes jeg, da man sparer tid på at lægge det hele i lag. Til lasagnetten kan man med fordel servere salat og hvidløgsflutes. De fleste billige, discount hvidløgsflute på frost er veganske, men kig bagpå posen efter indhold. Husk: “kan indeholde spor af” er ikke det samme som at indeholde.

Lasagnette sovs:

1 hakket løg
2 fed finthakkede hvidløg
250 gram grønne linser
250 gram finthakkede champignoner
2 store, hakkede gulerødder
400 gram hakkede tomat
1 stor dåse tomatpure
2 grøntsagsboullioner
500 ml vand
2 tsk oregano
2 tsk timian
1 tsk paprika
Salt og peber

Bechamelsovs: 

1 dåse kokosmælk (ikke light!)
1 grøntsagsboullion
0,5 tsk muskatnød
25 gram majsstivelse
Lidt vand

2 spsk gærflager
Salt og peber

1 pose pasta. Det meste tørrede pasta er vegansk.

 

Skyl linserne rigtig godt og lad dem koge i ca 15 min. I mens svitses løg og hvidløg sammen med champignoner ved høj varme. Tilsæt evt lidt olie eller plantesmør i starten, så det ikke brænder på. Champignonerne afgiver i sig selv ret hurtigt væske, så man behøver ikke så meget. Vandet fra champignonerne skal være helt fordampet, før de øvrige ingredienser tilføjes.

I mens laves bechamelsovsen: put kokosmælk, muskatnød og grøntsagsboullion i en gryde og lad det koge. Bland majsstivelse og lidt vand sammen og tilføj i en tynd stråle til kokosmælken, mens der røres rundt. Smag til med salt og peber.

gulerødder, hakket tomat, tomatpure, vand, grøntsagsboullioner og krydderier. Tilføj pasta og rør rundt.

Når vandet fra champignonerne er fordampet og champignonerne mest af alt minder om fnuller tilføjes gulerødder, tomat, vand, tomatpure, linser, pasta og krydderierne. Rør rundt og lad det komme i kog. Hæld derefter blandingen i et fad og fordel bechamelsovsen på toppen. Bag lasagnetten i ca 35 minutter på 200 grader.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Badeværelse-inspo