1. barnevognstur

1. sundhedsplejerskebesøg

Så er det første sundhedsplejerskebesøg overstået og tja.. jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forventet, men jeg synes måske bare ikke, at kemien helt var der. Måske det var, fordi hun satte alle unge mennesker i en bås? Jeg fik tilbuddet om at komme i en mødregruppe for unge mødre, hvor man mødes hver mandag i 2 timer med en sundhedsplejerske, som vejleder i, hvordan baby skal ligge og hvad baby skal spise, når man kommer så langt osv., hun sagde, at ofte var unge mennesker meget usikre og derfor fik de ligesom overvægtige (?!) mennesker et særlig tilbud. Jeg takker pænt nej til tilbuddet, for så usikker er jeg altså ikke, at jeg har behov for at besøge en sundhedsplejerske 2 timer hver uge. Men da hun spurgte nærmere ind til, hvad vi laver til daglig, blev hun meget forundret over, hvor meget vi hviler i os selv, at vi ved præcis, hvad vi vil og synes, det var meget flot og imponerende, at vi er, hvor vi vil være og ved, hvor vi vil hen, som hun selv sagde, “for det var der jo mange, som ikke gjorde” – generelt generaliserede hun meget og det er jeg altså ikke kæmpe fan af. 
Men nu til det vigtige: Noam vejer nu 3333 gram og er derfor næsten oppe på sin fødselsvægt igen, så det er super fedt! Han har bare taget så flot på og det er dejligt at høre og se, at amningen faktisk fungerer rigtig godt og han tager godt på i vægt. Da vi forlod barselsafsnittet i mandags, vejede han 3218, så det er lidt over 100 gram på 2 dage. Hun målte ham til 50,5 cm, men hun gik ikke meget op i det præcise tal, sagde hun, så det var vist mere bare et hurtigt mål. Men ellers var hans reflekser rigtig fine og han stortrives jo bare generelt 🙂 .. Desværre brugte hun en ny digital vægt, så der var ingen putte-i-stofble-hule, som jeg havde håbet på, så der er altså ingen billeder fra selve besøget, da vi bare sad rundt om spisebordet og snakkede.
Lige inden hun ringede på døren, havde Noam selvfølgelig overskidt sig selv fuldstændig og for første gang tissede han på sin mor! Han har tisset 3 gange på Heine, men jeg har sluppet for det.. Indtil nu 😉 

Skriv en kommentar

 • Det vigtigste er at du ved at du har styr på sagerne, så pyt med hvad hun syntes, og godt at du sagde fra overfor tilbuddet om en "De unge mødre gruppe".

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det kan du helt sikkert have ret i – jeg synes bare, det er træls, at hun regner med, at man ikke ved noget som helst om spædbørn pga ens alder – så ung er jeg da vel heller ikke?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er sgu ked af at høre at unge mødre bliver skåret over en kam.. bare fordi man får børn tidligt er det ikke ensbetydende med at man er potentiale til D.U.M.. unge mødre kan også være gode mødre.

  Dejligt at han har taget på igen.. han er altså en lækker lille en 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, det er virkelig ærgerligt, når folk har en forudindtagethed! I øvrigt er jeg 22 år og ikke 16, så jeg forstår slet ikke, hvorfor jeg skulle være så usikker – havde jeg været det, havde jeg slet ikke valgt at få børn på det her tidspunkt i mit liv.

   – Det er rigtig skønt, så nu kører det bare 🙂 og mange tak, han er virkelig lækker..

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1. barnevognstur