En meget tom væg

Nedtælling er begyndt!

Om nøjagtig 1 uge vil Noam have overstået sin første dag i dagplejen og jeg hader det stadigvæk! Jeg har overhovedet ikke forliget mig med tanken om, at jeg aldrig nogensinde kommer til at gå herhjemme sammen med ham igen og at barslen snart er slut – og faktisk endte det i går ud i en større tudetur midt i fillmhyggen med Heine.. Jeg hader, hader, HADER det. Jeg syntes, at han er alt for lille! 
Egentlig havde vi fundet en fantastisk privat dagplejer, men da vi flyttede, måtte vi desværre takke nej til pladsen og starte forfra med at finde ud af, hvad der bedst passer til os. Heine har jo som sagt valgt, at han vil studere til sommer og pludselig står vi i en situation, hvor vi er økonomisk afhængig af friplads og derfor har vi ikke søgt en ny privatdagplejer, så valget stod atter mellem vuggestue og dagpleje og det har virkelig været svært. Der er så mange fordele og ulemper ved begge og selvom Heine er fortaler for det uddannet personale, man finder i vuggestuer, valgte vi at kigge på Noams behov og personlighed. For umiddelbart er Noam jo en meget glad, tryg og nysgerrig dreng, men så snart der er rigtig mange mennesker, kan han nemt blive ret stille, ekstra kontaktsøgende og faktisk ikke sige spor, før de her mange mennesker igen er væk, hvorimod når vi har været sammen med 3-4 andre babyer, er han virkelig glad, udadvendt og meget interesseret i de andre børn, så vi valgte, at det skulle være dagpleje i frygt for, at vuggestue måske er for overvældende for ham.
Vi er derfor blevet tilbudt en dagplejer 2,5 km væk fra os, som vi har takket ja til. Hun hedder Kirsten og har været dagplejer de sidste 26 år og selvom det er et stykke vej fra os, er det lige på vejen til læreruddannelsen, så det burde ikke være et problem, hvad enten jeg vælger at tage bilen, cykle eller gå af stisystemet hele vejen derned. Vi var forbi lige inden jul og Kirsten er heldigvis smadder sød, Noam sad ved hende kort tid og ellers legede han med en af de andre drenge, mens de to andre børn desværre var syge. Udover Noam er der 2 drenge, der er henholdsvis 2 måneder ældre og 1 måned yngre end Noam samt en pige på 2 år, så det bliver næsten en ren drengeflok. Hver tirsdag er de sammen med de andre børn i dagplejegruppen og hver anden fredag er de med dem i legestue oppe ved vuggestuen. Lige overfor Kirsten er der 2 legepladser og hver sommer er børnene på Aqua i Silkeborg. Kirsten var umiddelbart meget imødekommende, hun har sørget for, at Noams skab bliver klart, at han bliver “gul”, en højstol til ham og så har hun også barnevogn, så vi slipper for at slæbe vores frem og tilbage hver dag. Legeværelset er kæmpe stort og jeg tænker, at det oprindeligt har været en gildesal, det er fyldt med nyt, spændende legetøj og går ud til en kæmpe have med legehus og andet. 
Vi har valgt, at Noam skal have fri hver tirsdag+torsdag, mandag bliver fra 10.15-16.15, onsdag fra 9-15 og fredag 7.30-14.30. Men selvom vi er meget privilegeret i have den mulighed, syntes jeg altså stadigvæk, at han er alt for lille til at være så meget væk fra sine forældre i så lang tid. 
Til praktisk (IKKE mental!) forberedelse har vi været ude og købe lidt af hvert til Noam:
Vi har købt en lille ikke-fancy taske til at bære skiftetøj frem og tilbage, 4 ekstra langærmet bodyer, 3 par skifte sokker, 4 navnesutter, en ekstra Malthe Mus, termo overtøj og en ekstra plysdragt i en størrelse større, end han bruger nu, hjemmesko samt et par ekstra skiftebukser, soom jeg regner med at købe et par mere eller to af. Noams mormor har været så sød at købe ham en ekstra, rigtig varm jakke samt trøje og cardigan, mens hans oldemor har strikket vanter+hue, hans tipoldemor har sørget for strikket strømper og jeg har i dag lavet et par suttekæder med navn i. Så mangler vi blot at købe termofutter og termovanter, en pakke bleer, skumklude og en ekstra zinksalve. 
Jeg aner virkelig ikke, hvad der er nødvendigt her til dagplejestart og hvor meget ekstra tøj, Kirsten vil have, der skal være, men under alle omstændigheder er Noam ikke på vej ud af str 74 lige foreløbig og noget af tøjet er endda i str 80, så det skal nok blive brugt uanset. 
I morgen skal vi til møde med Kirsten og en kontaktperson fra dagplejekontoret og selvom det er med ondt i maven og kæmpe gru, er jeg nu alligevel lidt spændt på, hvordan han den her gang reagerer på hende og børnene. Men gud, hvor ville jeg ønske, at det her SLET IKKE var nødvendigt! 

11 kommentarer

  • Held og lykke med det hele- du ved jeg har det ligesom dig.
    Med hensyn til det praktiske så har i vist ret godt styr på det hele, ellers kommer det jo bare hen af vejen.

    Glæder mig til at høre om det hele 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tak 😀 Årh ja – det er lidt rart, at jeg ikke er alene. Jeg føler, at jeg burde elske, at han allerede nu skal ud og socialiseres med en masse børn, fordi mit erhverv jo peger i den retning, ligesom dit gør, og når jeg er i selskab med dem fra min klasse og de lidt griner af hjemmegående mødre (ikke på nogen grim, håndende måde!) – som jeg også førhen gjorde – jamen så føler jeg mig godt nok helt forkert på den, så det er rart at vide, at selv pædagogen gerne ville beholde sit barn hjemme 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

    Simone

    Jeg har det på NØJAGTIG samme måde. Min dreng starter på mandag og jeg kan slet ikke holde ud at tænke på det. Det gør så ondt i hjertet.

    De der 70’er feminister som kæmpede for at komme ud på arbejdsmarkedet… Jeg synes bare slet ikke de havde fat i den lange ende. Hader at vores samfund er skruet sammen på den her måde. Misunder næsten sydeuropæerne på deres mangel på pasningsordninger…

    Omvendt tror jeg heller ikke at 1.5 år er en god alder at starte i. Har hørt skrækhistorier. Så tror jeg alligevel at 11 måneder er bedre.

    Indtil videre skal vores mandag, ja nok hele næste uge bare overståes. For så er vi igang, og så tror jeg det bliver meget nemmere for mig at forholde mig til det. Og inderst inde glæder jeg mig også til at få en lille smule fritid. Har tænkt mig at bruge den på at “finde” mit gamle jeg igen. Hende som der også skal være plads til udover at være MOR.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lige præcis! Det gør virkelig helt fysisk ondt og i går lå jeg fuldstændig utrøstelig og græd helt hysterisk, mens jeg hev efter vejret. Det er jo fuldstændig absurd?

      Hehe nej – jeg kan ærlig talt også tage mig selv i at hade dem en lille smule 😉 det kunne være så skønt at gå hjemme med ham, mens han er så lille.. Det er skide hyggeligt og det strider helt imod mine instinkter at aflevere ham et sted.

      Faktisk har psykologer for ikke så længe siden været ude og udtale, at det bedste tidspunkt for indkøring til institution er, når de er 1,5 år og jeg tænker, at det skyldtes særligt, at du har meget nemmere ved at kommunikere verbalt med dem, når de når den alder og de forstår bedre, at mor eller far faktisk kommer igen og henter dem end nu, hvor Noam i hvert fald oplever separationsangst, bare jeg går ud i køkkenet eller ned med skraldet, selvom han er i Heines arme. Og det er det samme skrigeri hver morgen, når Heine smutter på arbejde og det fortæller mig bare, at han er ligeså lidt klar til at få klippet navlestrengen, som jeg er 🙁

      Vi var til møde i dag med Kirsten og en fra dagplejekontoret og selvom Kirsten er noget så sød og imødekommende og Noam endda kravlede hen til hende, hun tog ham op og hans sad og hyggede sig på sit skød.. Ja, så kan jeg overhovedet ikke forlige mig eller affinde mig med, at det er tid til at give slip og ikke være den, der er mest sammen med ham alle timer hver dag. Alt alt alt for tidligt!

      Det må være dejligt, at du alligevel har lidt at glæde dig til, jeg kan slet ikke fokusere på andet end, at jeg er angst og fuldstændig panisk – og ærlig talt glæder jeg mig ikke spor til “alene-tid” – det kan tælles på én hånd, hvor mange gange han er blevet passet og timeantallet kan igen tælles på én hånd og ingen af gangene har været for min fornøjelses skyld. Jeg hader at være væk fra ham. Hilsen den allerstørste hønemor 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anonymous

      Nå det var alligevel interessant det med de 1.5 år. Når jeg googler det (og hvorfor gør man også det, arghhh), står der mange steder at det nærmest er direkte skadeligt at sende dem afsted inden de er to år.
      De historier jeg har hørt om er fra veninder der bor i Sverige. Her er børnene jo ældre når de begynder pga længere barsel (snyd). Og børnene står og spejder grædende efter deres forældre i flere timer hver dag, indkøringen tager meget længere tid osv osv.

      Snakkede med en læge om det i går (i forbindelse med et tjek på børneambulatorium). Hun var selv småbørnsmor og interesseret i det psykiske også. Hun sagde at undersøgelserne ikke var danske, men lavet i udlandet, hvor børnene bliver passet i mange flere timer end herhjemme.
      Og Noam skal jo ikke være afsted så længe ad gangen… Så endnu bedre!

      Det med at græde: er nøjagtig som dig. Sidder herhjemme med min dren og græder flere gange dagligt. Græder når jeg giver ham mad, når han sidder sødt og leger, når jeg skal putte ham til lur…
      Han kigger lidt mærkeligt på mig imens. Forstår ham dælme godt altså :-). Jeg er typen der nok tager sorgerne på forskud og er meget dårlig til at “sige farvel”. Så derfor skal mandag bare overståes nu. Bliver først i bedre humør når vi er igang. Men det er også bare mig som er skruet lidt mærkeligt sammen.

      Det positive jeg prøver at finde… Det er mig som prøver at psyke mig selv til at tænke positivt omkring det. Hehe
      Men er nu stadig sikker på at jeg kommer til at nyde nogle timers stilhed.

      Stort knus

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haha årh ja! Det må man ikke – jeg tør slet ikke, det bekræfter mig jo netop i, at det er ALT for tidligt, at han skal i institution :/ ..
      – Men gud, hvor ville jeg også gerne have et års barsel mere! Jeg misunder svenskerne rigtig meget.

      – Nej, det skal han heldigvis ikke – og han får endda også fri både tirsdag og torsdag, men jeg ville virkelig gerne, at vi kunne vente i hvert fald 6 måneder endnu 😉 jeg hygger mig om ham og trænger slet ikke til at komme tilbage til virkeligheden og ud af den her barselsboble..

      Ej men det er SÅ vemodigt 🙁 jeg gør helt sikkert ligesom dig – jeg tager sorgerne på forskud, men når det hele bare vender sig i maven af mig, giver mig kvalme og en følelse af, at det er helt helt forkert.. Jamen så hjælper det ikke ret meget på det.

      Men det er dejligt at høre, at man ikke er helt alene om de tanker og følelser – selvom det nok ville være rarest, hvis man virkelig følte, at det var på tide, at han skulle af sted og undvære mig..

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh,det er alså bare på ingen måde let at give slip på ens aller vigtigste eje. Jeg glæder mig bestemt heller ikke til at skulle sende M afsted i vuggestue :'(

    http://Www.theibizamom.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nej, det er der virkelig ikke 🙁 jeg føler bare, at han er alt for lille og det er alt for tidligt og igen i går lå jeg fuldstændig utrøstelig indtil kl 1 om natten, hvor jeg endelig faldt i søvn! :/

      Du er virkelig heldig at have haft ham hjemme så lang tid indtil videre. Jeg ville så gerne, at vi kunne vente til, at han var omkring 1,5 år! Hvornår skal M begynde?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvad med en flyverdragt? Og en voksipose til hendes barnevogn?

    Jeg havde det præcist på samme måde som dag før Oliver skulle starte i dagpleje, og Oliver er også en forsigtig dreng. Men alt min frygt er gjort til skamme, og Oliver ELSKER at være i dagpleje, og man kan samtidig se, at han lærer en masse færdigheder som han kun kan lære ved at være sammen med andre børn.
    Giv det en chance. Jeg er sikker på, at det nok skal gå 🙂
    Glæder mig til at høre nærmere..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Flyverdragt og sleebee har vi i forvejen til ham, så det er ikke nyindkøbt 😉 men jeg ved ikke, om det vil være rart med en sleebee hos hende fast?

      Det lyder da dejligt 🙂 men det er ikke så meget, fordi jeg frygter dagpleje – jeg syntes bare, at det er alt for tidligt og han er alt for lille til at undvære ham. Stod det til mig, ventede vi til, at han var nærmere 1,5 år. Jeg kan jo ikke forklare ham, at jeg faktisk kommer og henter ham igen 🙁 det aner han jo i princippet ikke.. Og så syntes jeg bare, at det bør være mig, der kysser, krammer og leger med ham og mig der trøster ham, når han er ked af det.. Jeg er ikke spor i tvivl om, at det er sundt for ham at blive socialiseret og være sammen med andre børn, men jeg tog ham glædeligt med i legestue et par gange om ugen, hvis det betød, at jeg i det mindste kunne være sammen med ham 🙁 årh jeg syntes, at det er hårdt – især når det hele vender sig i maven af mig og strider imod alle instinker.. For pokker 🙁

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hov – selvfølgelig alt for lille til at undvære mig, mente jeg 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En meget tom væg