Smallfashion

De der overskudsmødre

Jeg plejede at være en af dem, men det har jeg ikke været i noget tid. Og spørger du mig, føltes det som en evighed siden.

Jeg nævnte for ganske få dage siden, at Theo har grædt – som i virkelig, virkelig meget. Og det kan ærlig talt godt undre mig, at Noam er så glad for ham, og at vi ikke har oplevet spor søskendejalousi taget i betragtning af, hvor meget tid der er gået med det. Noam har været så god, så tålmodig og noget så empatisk.
Men udover tid har Theos græderi taget al min energi og overskud. I en periode har jeg ærlig talt nok været lidt i en form for overlevelsestilstand, hvor jeg har følt mig som en zombie og kun har kunnet fokusere på børnene – og også kun lige. Det kan gøre mig noget så ked af det, at Theos første tid er gået sådan! Med Noam-nem-baby havde jeg fra start masser af overskud, jeg gjorde rent, handlede ind og bagte kage til barselsgæsterne fra dag 1, jeg fik lavet det ene kreative projekt efter det andet, jeg kom ud flere gange om ugen, og jeg nød det hele. Theos første tid er derimod gået meget på sofaen – eller rettere foran den, for barnet er tilsyneladende ikke spor tilfreds, hvis moderen slapper af, mens hun trøster – og vi er bestemt ikke kommet ret meget udendørs. Sidstnævnte gør mig egentlig heller ikke spor – jeg nyder tiden herhjemme, og jeg har bevidst sagt, at jeg i den her barsel nægter at have alt for mange planer. Tiden er så kostbar, og barslen går så hurtigt, at jeg er nødt til at geare ned og nyde mit lækre barn og snuse øjeblikkene til mig. 
Men nu skal det være slut. Længe har jeg været afhængig af at sove til middag sammen med Theo, og selvom det er skide hyggeligt, for det er det jo, vil jeg virkelig gerne have noget for hånden nu. Jeg vil igen gerne være hende moderen med masser af overskud, lyst og som er fuld af sjov. Hende, der aldrig er bagud med vasketøjet, hende, der selv tager initiativ til lege og udflugter, og hende, som sagtens kan se lækker ud, selvom natten har været hård og lang. 
Jeg har en masse krav til mig selv som mor, en pokkers masse, men jeg har på det seneste haft noget så svært ved at leve op til dem. Men i takt med at det hele begynder at blive bedre, kan jeg mærke, at det vender – heldigvis! Måske det er en god ide nogle gange at revurdere sine krav til sig selv, men der er ingen tvivl om, at jeg ved, at jeg kan gøre det bedre. Jeg ved, at jeg kan være overskudsmoderen igen. 

8 kommentarer

  • Jeg tror du har været heldig med Noam, for jeg oplevede ihvertfald manglende overskud ned Oliver selvom han egentlig er et nemt barn. Men jeg kan røbe, at det går over igen.
    Jeg synes du klarer det flot. Du har jo to børn under to år, så jeg tror det er naturligt at der er lidt underskud imens børnene er helt små.
    Fortsæt med dine middagslure, så dit overskud ikke svinder yderligere. Din krop har brug for hvile, når du ammer og har afbrudt nattesøvn. Så skidt med vasketøj og nullermænd 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hvor er du sød, Ditte – på din opfordring sov jeg formiddagslur med Theo 🙂 dine kommentarer er altså så opmuntrende! 🙂 Og du har jo helt ret: jeg har trods alt to børn under to år..

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er mega hårdt at være mor <3 og nu må du endelig ikke misforstå mig, men jeg blev lidt lettet da du skrev det var hårdt! Jeg har Hjalte som lige er blevet 2, og jeg havde en svær fødsel og mange men efterfølgende, og Hjalte græd også meget og ville kun sove hos os de første 4-5mdr.. det var sygt hårdt!!! og så var det bare endnu mere hårdt at se de skide overskudsmødre som bare kunne alting fordi ungen sov 4 timer til middag i bv!!! Han havde bare brug for trygheden og er nu den gladeste dreng i verden altså <3

    men som du selv er inde på så skal du nok skrue forventningerne til dig selv lidt ned! men jeg kender godt det med at man gerne vil udrette et eller andet hver dag, men det burde altså være noget for dig selv! noget til Simone – om det så er en kop kaffe og benene oppe eller en hårkur eller what ever…

    nyd barslen for pludselig er den forbi <3
    kram plus _mor på instagram 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Årh ja – de der mødre, hvis børn sov godt og længe, har jeg også altid bandet lidt af 😉 .. Noam sov elendigt, men alligevel havde jeg masser af energi. Jeg forstår fuldt ud, hvad du mener. Det har lidt for mig været et tabu at indrømme både overfor mig selv, men også andre, at Theo sådan har grædt, at jeg intet har orket what so ever, og at det faktisk har været lidt halv-hårdt. Og se – nu gjorde jeg det igen: “halv-hårdt” – for ja, det har sgu været hårdt med et meget ulykkeligt spædbarn oveni en på 1,5, der super gerne vil spille puslespil NU. Men jeg har haft brug for at komme ud med det, jeg har haft brug for at sænke kravene til mig selv og sige, at det er helt okay!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det er nemlig helt okay!!!!!!! Det er skide fucking pissehamrende hårdt at blive forælder!!!!
      Men det lyder godt at det går den rigtige vej med T 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du var heldig første gang :0)

    Jeg er sikker på at du klare det meget bedre end du selv tror – De krav vi stiller til os selv er som oftest de største…
    Det vigtigste er din familie, alt det andet skal nok komme med tiden

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det tror jeg, at du har helt ret i. Vi har i hvert fald snakket om, at vi måske har været lidt ekstra chokeret over al den her gråd, fordi vi slet ikke har prøvet noget lignende med Noam 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smallfashion