Et kort gensyn

Theo 4 måneder

Theo fyldte i søndags fire måneder. F I R E måneder. Det er jo vanvittigt!

Aktiviteter: Det går stærkt herfra, han øver sig nu ihærdigt i at komme fra ryg til mave, og det er da også lykkedes nogle gange, hvis jeg har lokket med lidt legetøj. Derudover er han virkelig blevet stærk i ryggen, og holder jeg ham i hænderne, en øvelse sundhedsplejersken er fortaler af, sætter han sig som regel selv op – og ellers går han sjovt nok i bro. Han er begyndt at være ret så glad for flyveture, og han er ét stort smil, når vi slår kolbøtter med ham, hvilket Noam også syntes er hylemorsomt, når vi gør. Theo er blevet ret så god til at ligge selv på legetæppet, mens han hviner af begejstring over legetøjet. Og netop lige med legetøjet håber jeg inderligt, at det er her, at jeg kan få trumfet alt trælegetøjet og det hæklede, kemifri igennem. Det lader nemlig til, at Theo mest er til det, der ikke larmer som f.eks. hans O-ball, mens Noam allerede i den her alder var vild med alt det legetøj, der sagde raslede og lavede lyde. Derudover har han i den grad opdaget sin stemme, og den bliver ikke brugt for lidt! 
Søvn: Vi har de sidste 14 dage haft besøg af tigeren og dermed for første gang haft et frygteligt natteroderi. Og faktisk med begge drenge. Det har været hårdt og drænende, men jeg håber, at vi er ved at være på den anden side. Theo går fortsat i seng omkring 19-tiden ligesom Noam, og han står fortsat op omkring kl 6.. Ligesom Noam! Til gengæld tager han nogle gode, lange lure på alt mellem 1,5-2,5 time i barnevognen om dagen. Theo er godt nok ikke helt overbevist om, at det er hyggeligt at sove i barnevognen, men det er altså bare det bedste for ham. Han får fred og ro for Noam, og han vågner op af sig selv udhvilet. 
Mad: I princippet må Theo nu gerne få grød. I princippet. For det har jeg ikke tænkt mig skal ske lige foreløbig. Jeg fuldammer, og det fortsætter jeg med et par måneder endnu. Han trives på min mælk alene, og han lader ikke til at mangle noget eller være sulten efter andet. Jeg ammer han fortsat med 2-3 timers interval – de 3 når han sover en god lang lur, og det er fortsat døgnet rundt. Enkelte gange har han dog sovet alt mellem 4 og 6 timer i streg om natten.
Personlighed: Theo smiler og fjoller, når han ser os og vi snakker til ham. Han krymper helt sammen, rynker næsen og øjnene stråler bare af ren lykke. Han har grint nogle enkelte gange, men ofte bliver han ret så overrasket over sig selv og stopper hurtigt igen. Lige for tiden rækker han virkelig meget tunge. Han savler også en del, hvilket er en naturlig udvikling, der er med til at gøre ham klar til grød, men for søren  hvor den tunge er ude størstedelen af tiden. Der er ingen tvivl om, at søvn gør ham godt. Når blot han vågner op af sig selv udhvilet, er han en fantastisk, glad, lille baby. En god, lang lur gør hele forskellen, og får han blot regelmæssige lure uden forstyrrelser, slipper vi fuldstændig for skrig og skrål.

Mål og vægt:Her bliver det “interessant” og ganske frustrerende.. For Theo stortrives efter sundhedsplejerskens egne ord. Han er glad, meget fremme i udvikling og simpelthen så veltilpas, som hun sagde så sent som i dag. Men han tager ikke nok på! Han vejer nu 6100 gram og er 64 cm – han er dermed vokset hele 4 cm på en måned, men kun taget 400 gram på. Højst sandsynligt er det vores gener – især Heines, der selv er slemt undervægtig, som spiller ind. Men det er frusterende, for Theo er faldt igen i kurven, så nu skal vi i gang med kontrolvejninger. Sundhedsplejersken sagde, at det nok bare er sådan, han er – Noam er jo heller ikke ligefrem en stor dreng, selvom han kun blev ammet i 2,5 måned, men alligevel skal de næste 14 dage stå på intensiv hvile og amning. 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et kort gensyn