Græs på 1.

Grød opstart

Theo har i dag fået mos i 3 uger, og det er gået over alt forventning. Da Noam var lige knap 4 måneder, rådede sundhedsplejersken os kraftigt til at påbegynde grød. For efter ammestrejken og Noam kom på flaske, begyndte han at sove fuldstændig elendigt – spøjst nok. Vi prøvede forskellige modermælkserstatninger, men til sidst mente sundhedsplejersken, at det var tid til grød. Det gjorde heller ingen forskel. Men havde jeg vidst bedre dengang – og været mere kritisk og knap så ivrig efter at starte et nyt kapitel – var vi slet ikke begyndt så tidligt. Derfor har jeg den her gang gerne ville trække den med omtanke for Theos mave. Mit mål var hele tiden 6 måneders fuldamning, og det lykkedes mig . Det er for sindssygt! 
12 dage inden Theo fyldte 6 måneder, valgte vi dog at introducere ham for smagsprøver. Langt de fleste i min terminsgruppe har fået at vide, at man senest bør introducere dem for andet ved 5,5 måned, og i en kombination af frygt for, at vi kunne misse et gyldent øjeblik, hvor han har interesse, og at han faktisk udviste en kæmpe interesse på det tidspunkt, valgte vi at starte.
Jeg læste Rebeca Perssons bog “Baby 100 % naturlig uden tilsætning” eller okay.. Jeg skimtede den i hvert fald i gennem og faldt over, at hun anbefalede, at man starter med grøntsagsmos og i øvrigt bruger en såkaldt 3 trins raket, hvor baby smager det samme 3 dage i stræk. Både så baby får en chance for at vænne sig til smagen, men også for at udelukke en eventuel allergi. 
Men det er som sagt gået overraskende godt. Og her ser man virkelig en forskel på en 4 MPNEDER gammel baby, der får grød og en 6 måneder gammel baby, der får grød. Noam var også glad for grød, jo – men det var ingenting i forhold til Theo. Jeg havde regnet med, at Theo blot skulle smage, indtil vi for alvor ville give ham måltider, når han ramte de 6 måneder. Men Theo har været virkelig, virkelig ivrig. Så ivrig at han på 5. dagen allerede spiste et fuldt måltid på 100 gram – og jeg måtte endda stoppe ham. Han er helt oppe at køre og har en gevaldig fest med det, men maven gik fuldstændig i stå, så selvom han har spist rigtig flot, er det først her 3 uger senere, at vi har introduceret ham for måltid nr 2. Grøntsagsmosen får han til aftensmad, hvor vi andre også spiser, mens måltid nr 2 består af “Aurions første grød” hirsegrød med frugtmos til frokost. Men selvom Theo spiser rigtig fint, ammer jeg ligeså ofte – med 2 timers interval, hvilket også gælder om natten. 
Men jeg nævnte, at jeg den her gang havde købt nogle ting, som sidste gang slet ikke var nødvendigt. Den her gang har jeg nemlig investeret i en brystpumpe fra Avent. Sidst havde jeg fået en brystpumpe fra mam af en veninde, men jeg vil klart hellere anbefale den fra Avent. Efter, jeg var færdig med brystpumpen sidst, blev jeg opmærksom på, at det er meningen, at man skal danne et vakum, således man faktisk ikke skal sidde at pumpe som sådan, men blot holde trykket. Det lykkedes mig aldrig med Mam pumpen, men det gør det i særdeles grad med den fra Avent, og det tager derfor ingen tid at pumpe ud til Theos grød og mos. 
Udover brystpumpen har jeg købt Via bøtter – også fra Avent. De har et virkelig smart skruelåg, kan stables ovenpå hinanden, så de intet fylder, og så kan de både gå i fryseren, mikrobølgeovnen og opvaskemaskinen. Brystpumpen og bøtterne er købt på Amazon til ingen penge. Jeg fik 20 bøtter med låg samt en ske til 90 kr inkl fragt. Dog er der ikke længere gratis fragt uanset beløb til Danmark, men jeg vil mene, at der stadig er penge at spare. Brystpumpen er i øvrigt kompatibel med bøtterne, således jeg blot skruer en ny bøtte under og derfor ikke skal bruge tid på at hælde frem og tilbage. Det er virkelig smart! 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græs på 1.