Malede børneværelser

Theo-tandløs

Så.. Det her skete i dag: Kenneth og jeg har været en tur i Herning centeret efter badetøj og lidt andet til ferien i morgen, og netop som vi kommer hjem, bliver vi ringet op af børnehaven. Noam og Theo har slået hovederne sammen i en leg, og det lader til, at Theos forstand sidder en smule løs. Begge drenge er trøstet, så vi ringede straks rundt til flere forskellige tandlæger, indtil det lykkedes os at få en akuttid, og bagefter hentede vi selvfølgelig drengene.

Og der sad de så tæt sammen i sofaen i lettere blodigt tøj, Theo holdt en våd klud oppe i munden på hans ellers meget hævede overlæbe og rigtig nok ser den ene tand øverste fortand ud til at være lidt længere nede end den anden.

Tandlægen kiggede lidt på den og valgte at foretage røntgen for at se, om der er sket skade længere oppe. Han ville under alle omstændigheder ikke presse tanden på plads i fare for at ramme den kommende, blivende tand. Mens vi ventede på fremkaldelsen af røntgenbilledet, talte vi lidt om, hvordan kosten skal være skånsom de næste 14 dage, at vi skal børste forsigtigt og kontakte tandlægen igen, hvis der opstår betændelse.

Theo var i øvrigt helt vanvittigt sej. Den her ellers lille, forsigtige og meget generte dreng lyttede koncentreret til alt og gjorde præcis, som han fik besked på og klarede det bare over alt forventning med at være alene i rummet, mens røntgenbilledet blev lavet.

Desværre viste billedet, at rødderne er knækket, og at tanden derfor vil dø og falde ud indenfor de næste 14 dage. Og når det så sker, skal vi forbi tandlægen igen for at sikre os, at alt er kommet ud, så der ikke opstår betændelse. Men fordi Theo jo kun er knap 4 år, og tanden altså ikke naturligt skulle ud nu, kan vi forvente, at han mangler sin ene fortand i intet mindre end halvandet år. Det er simpelthen så synd! Han forstår det godt, og der er blevet snakket meget om det her i eftermiddags, mens vi alle skiftes til at kysse, kramme og ae ham. Men selvom han tager det hele i stiv arm, og vi har fortalt lidt om tandfeen, synes jeg altså alligevel, at halvandet år uden en fortand er helt vildt lang tid. Han har det mest fantastiske smil, og lige nu har jeg virkelig svært ved at forestille mig, at dét smil fremover – og i så lang tid – kommer til at være en tand mindre.

Stakkels lille Theo-mus..

3 kommentarer

 • Dorthe

  Hej Simone.
  Jeg ved ikke om det kan være en lille trøst, men da Nikolai slog en fortand ud (heldigvis i undermunden) gik der ikke ret lang tid, før ingen overhovedet tænkte over, at den manglede. De billeder, hvor han mangler den er i dag, for mig i hvert fald, nogen af de billeder, hvor jeg synes han er mest charmerende, selvom jeg som hønemor frygtede både udseendet og, måske især, hvordan det lille fyr ville klare også at være anderledes på dét punkt…

  – Vores tandlæge blev i øvrigt meget overrasket, da ‘den nye tand’ dukkede op meget tidligere end forventet, fordi den ikke havde nogen tand, som den skulle skubbe ud, så måske Theo-musen er tilsvarende heldig??

  – Som den tidligere kommentar dog henledte opmærksomheden på, skal du bare være opmærksom på, at han ikke får ‘dårlige vaner’, når nu den kommer til at mangle i længere tid end den ellers ville gøre. – Men det er du jo nok helt med på. 😉

  Frisk mod og opmuntrende tanker til T.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Åh nej! Stakkels lille fyr!
  Min lillebror fik også slået en fortand ud da han var 4 år. Han begyndt at suge overlæben ind i hullet og har i dag stadig en skæv læbe forbi han gjorde det så lang tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Plejer normalt ikke at sende kommentarer afsted, trods jeg trolig læser dine indlæg hver gang ser kommer et nyt. Vi følges rimelig godt ad ift alder, børn osv – så meget hyggeligt at følge dig. Det jeg blot vil fortælle er, at min dreng på 5 år mistede sine ene fortand under et styrt i badekarret som 2 årig. Mine tanker var, som dine er nu – hvor er det forfærdeligt og hvor længe han skulle gå sådan rundt og hvordan vil det mon påvirke ham osv. Men min kære dreng har præcis det samme dejlige smil den dag i dag og jeg lægger ikke mærke til den manglende tand længere. Samtidig har han nu også nået den alder at det er ved at være normalt at tabe tænder – så nu ligner han alle de andre drenge igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Malede børneværelser