Halvvejs

Sovesange

SPONSORERET

Herhjemme kan vi efterhånden samtlige Peter Pedal, Rasmus Klump og Morten Skildpadde bøger udenad. Vi har læst vores 100 pixibogs samling igennem en milliard gange, og vi trænger ærlig talt til noget nyt og udfordrende. Historier af længere varighed og med dybere mening, hvor læseforståelsen stimuleres og samtaler startes. I en periode har vi brugt biblioteket meget – jeg kan godt lide, at drengene skal lære at behandle tingene ordentligt, mens vi låner dem for derefter at aflevere tilbage. Men netop det at aflevere har jeg været lidt for dårlig til. Det ender altid med overskredet deadline og en dum bøde. Så nu søger vi inspiration efter gode bøger til drenge i indskolingsalderen, som vi vil investere i.

I mellemtiden har jeg så takket ja til at teste ?Sovesange?, som er en bog fyldt med 12 korte historier om børn, der skal puttes. Hvert barn oplever putningen forskelligt og til hver lille historie følger så en sang. Den sang findes der noder og tekst til, så man både kan synge og spille med, men endnu smartere: alle sangene ligger på enhver musik streamingtjeneste samt som app. Det er virkelig smart!

Det er altså et rigtig fint koncept, hvor der både indgår historie og sang – og herhjemme snak om nogle af de fjollede ideer, som børnene kan få for at holde sig oppe ? ..

Dog er det hverken sammenhængende historier, men alle individuelle og uden anden sammenhæng end putning, og det er derfor heller ikke en længerevarende fortælling, som vi netop søger – og som både fanger, udvikler og udfordrer. Så selvom det er meget hyggeligt med sange, vi kan synge med på, søger vi stadig nogle rigtig gode fortællinger med rig mulighed for fordybelse. Så hit me med jeres bedste bøger! ??

2 kommentarer

 • Julie

  Jeg læser Troldepus for mine drenge på 4 og5,5 – den elsker de begge.
  Vi er nu nået igennem Bind 1 ud af 4, og de kræver hver aften flere kapitler

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidse

  Vi læser meget troldeliv, somer en heltfantastisk bogserie som er perfekt for 4-7,8 måske længere, det er fine temaer om natur, venskab, familie og det er de samme karakterer i alle bøgerne!
  Og så er vi lige gået igang med Emil fra Lønneberg og Pippi!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halvvejs