Valg af pasning

Noam 5 måneder

I dag fylder lille Noam 5 måneder og skal for første gang passes ude, da jeg jo begynder til kørekort.. Jeg er mildest talt nervøs for det, selvom jeg ved, at Noam og mormor vil hygge sig gevaldigt i de 3 timer, vi taler om..
Noam har nu endelig rullet fra mave til ryg – det er dog ikke noget, han gør særlig meget i. Han gjorde det første gang d. 6. august, en morgen hvor jeg fik lov at sove en time mere, mens Heine og Noam hyggede sig, siden har han gjort det 3 gange. Til gengæld ruller han enormt meget om på siderne, både når han leger og sover, hvilket resulterer i, at han pludselig ligger helt modsat af, da man puttede ham og en enkelt gang har jeg også fundet ham på maven – det er så knap så praktisk, når nu han ikke er meget for at rulle tilbage! 
Noam reagerer nu på sit navn og løfter armene, når han gerne vil tages op. Han sætter rigtig meget hælene i gulvet og løfter måsen og dermed kuer rundt. Fødderne bliver jævnligt tygget på og når han ligger på maven, er han begyndt at rykke sig fremad ved at sætte fødderne i gulvet og knæene under maven. Han har fundet ud af, hvordan sutter fungerer i forhold til selv at tage den i munden og ofte også vende den rigtigt, men han mangler stadigvæk at lave koblingen med at slippe den med hænderne, når han har fået den i munden 😉
Hans øjenfarve er nu næsten ligeså lyseblå, som hans mors er, modsat faderens, der er mørkeblå/grønne. Håret forbliver lyst indtil videre og det gror helt vildt! Han har samme hvirvl i venstre side som sin far og det ser ud til, at det måske begynder at krølle lidt? 

Han er meget kilden, benene bliver sparket vildt og voldsomt med ved en hver mulighed, han er endnu ikke bange for fremmede og både snakker og smiler gerne med dem, men er vi ude nogle steder, er han begyndt at være meget genert de første par timer, indtil han lige tør op, har fået set menneskerne og stedet nok an og så bliver der ellers snakket, hvinet og pludret. Han er blevet meget interesseret i kattene og vil så gerne røre dem hele tiden, men de flygter ret hurtigt fra ham, han hiver meget i mit hår og propper sine fingre i vores øjne, næse og mund med stor fornøjelse.

Noam elsker:
  • at blive hoppet og fløjet med og forsigtigt kastet op i luften
  • Malthe-mus, sin nusseklud, som han bliver puttet med og leger stille med, når han vågner
  • at sidde og stå – og han kan nu sidde i nogle minutter uden at miste balancen
  • grød med frugtmos samt grøntsagsmos og gider nærmest ikke flasken mere – i hvert fald er det minimalt, hvad jeg får i ham
  • at blive overmysset på kinden og når man leger, at man spiser ham i siden
  • vand! At være i vand uanset om det er under bruseren, badekar, badebassin eller svømmehal
  • at blive nusset
  • når vi går ind på værelset og kigger på de mange spændende og fine ting
Noam hader:
  • at få hue på – i det hele taget vil han faktisk helst være nøgen 😉
  • autostolen og alt hvad der inkluderer at køre bil i det hele taget – han lægger sig ikke til at sove efter de der 10-15 min, nej han begynder at brokke sig
  • grape 
  • hader, hader, hader at blive tørret om munden
  • barnevognsselen
Putningen går stadigvæk fantastisk! Vi tog spontant hjem til mine forældre i går og selv der lagde han sig selv til at sove.. Noam har nu smagt: banan, kiwi, pære, æble, æble/abrikos, grape, mango, vandmelon, blomme og nektarin-mos. Han foretrækker klart majs frem for risgrød og favoritmos er banan og mango, hvor imod grape er det eneste, han har afvist. Til aftensmad har han smagt kartoffelmos med gulerod, broccoli, squash, blomkål, porre, løg, tomat, champignon, ærter, majs, peberfrugt og bønner og det hele ryger bare glædeligt ned.
Noam bruger str 4 i bleer, 68 i tøj og str 2 (+6måneder) i sutter.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Valg af pasning