For 1 år siden

Noam 1 år

Sidste fredag fyldte Noam 1 år og det er derfor allerede blevet tid til den sidste månedsstatus. Det er gået rigtigt stærkt her på det seneste og det kan være svært at følge med, især når jeg selv er begyndt i skole og vi derfor ikke længere tilbringer hver time sammen hver dag.

Noam er simpelthen den mest glade, skønneste og fantastiske lille dreng, men han har bestemt også temperament og i en kombination af det og manglende tålmodighed findes der intet værre end at blive afbrudt midt i en god leg for at blive skiftet. 
Aktiviteter:
Da Noam var 11,5 måned gammel tog han sine første 3 skridt: vi sad ude på badeværelsesgulvet alle sammen, da han pludselig gik fra mig og over til sin far og selvom det tydeligvis ikke var bevidst fra hans side og han bagefter mest af alt virkede forvirret, ja så øver han sig nu dagligt og han bliver bedre og bedre. 
Han står i længere tid ad gangen helt selv uden at holde ved noget og nogle gange stråler han af stolthed og andre gange bliver han usikker, når han opdager det og sætter sig straks ned.
I løbet af en dag peger, klapper og vinker han rigtig mange gange.
Han er ved at lære, hvordan man kommer rigtigt ned ad sofaen/sengen og han kan næsten selv komme op og af gåbilen og han kører rundt på den uden problemer, til gengæld er det lidt svært for ham at finde ud af, hvordan man skal dreje. 
Sprog:
Han siger ikke nogle “rigtige” ord endnu, men han forstår rigtig meget og gør alt, hvad han kan for at kommunikere, f.eks. hvis han vil have noget at drikke, peger han på koppen og siger: “eh” og spiller Fischer Price hunden sangen: “Hoved, skulder, knæ og tå”, klapper han, når den i slutningen af sangen synger: “Øjne, øre, kinder, klap, klap, klap”. Det gør det også nemmere at få ham til at forstå, når der er noget, han ikke må, og det er nu gået fra at være sjovt til, at han pludselig græder hjerteskærende.   
Mad:
Han drikker selv af kop, men nogle gange er det så fedt, at han fortsætter, selvom han ikke er tørstig mere og derfor ender med at spytte en pokkers masse vand/mælk ud igen.Han spiser selv alt sin mad med undtagelse af havregrøden om morgenen, men han sidder med en ske i hånden, rører rundt og “hjælper”. Han får ikke længere modermælkserstatning, i stedet får han øllebrød inden sengetid og ganske lidt lunket sødmælk i en flaske, som han simpelthen ikke kan undvære, selvom vi har forsøgt nogle gange.
Favoritter:
Malthe-mus er hans kæreste eje, han står om morgenen med ham i hånden i sengen, når han er vågnet og kalder på os og hele dagen bliver han nusset, krammet og gået tur med, han kan ikke sove uden den og ofte er den meget bedre til at trøste end sutten.
Noam elsker vand! Det fedeste er, når han skal have vasket hænder eller hvis vi tænder for bruseren, så kommer han straks kravlende, sætter sig lige foran badet og rækker armene op og er vi i svømmehallen, er han i sit es.  
Lige for tiden har han meget kærlig og har lyst til at putte, kramme og give masser af våde babykys og det er fantastisk at se kærligheden stråle ud af ham, når han ser os og grinende komme kravlende hen til os for at give et kæmpe kram, mens han siger: “aaaah”..  

Han leger rigtig godt selv, alting bliver undersøgt og især bolde, bøger og IKEA køkkenet er det helt store hit. Boldene triller han rigtig meget med og kravler efter og så er han begyndt at putte dem – og alt det andet legetøj – i alle skuffer, skabe, gåbilen, gåvognen og hvor han ellers kan finde på at gemme tingene inkl to lamper, vi har stående på vores tvbord. 
Han er nysgerrig og meget optaget af, hvordan tingene fungerer: f.eks. er han mere optaget af åbne/lukke mekanismen end selve indholdet i skabene/skufferne, men han har fuldstændig styr på det og får altså ikke fingrene i klemme, ligeledes er han helt væk i døre, så snart han ser en, skal den straks lukkes og det er egentlig fuldstændig lige meget, om vi er derhjemme eller ude nogle steder. Vaskemaskinen optager ham meget og han har fundet ud af, at hvis man trykker på diverse knapper både larmer den og starter/stopper, så det kan tage en god potion tid at få vasket tøj.
Søvn:
Han sover endnu ikke igennem, han bliver lagt i seng kl 19 og står op på slaget 6, men alt der i mellem er meget uforudsigeligt. Han får 2 middagslure i løbet af dagen: den første 2-2½ time efter han er stået op og varer omkring 1½ time og den næste efter frokost, som også varer 1½ time og ingen af dem kan han endnu undvære. 


Tænder, vægt og mål:

Til 1 års undersøgelsen blev Noam vejet til 9900 gram og målt til 74 cm og derudover vurderet til at være ganske perfekt. Han bruger stadig str 74 i tøj og så småt bliver str 80 fundet frem, han bruger str 4 i bleer og 5 i natbleer og det ændrer sig nok heller ikke lige foreløbig, han har stadigvæk kun 2 tænder i undermunden og 2 i overmunden, men det lader til, at der er flere på vej.    

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

For 1 år siden