Adventsgaver

Theo 1 måned

I nat kl 01.15 blev Theo allerede 1 måned, og jeg ikke simpelthen ikke forstå, hvor hurtigt tiden går her anden gang. Den gik bestemt også hurtigt første gang, men det er helt anderledes anden gang.

Jeg må nok indrømme, at jeg har været virkelig glad for at være ovre de her månedsstatusser, som, jeg syntes, tager virkelig meget tid. Men jeg har altid svoret, at der ikke skulle gøres forskel her ved nr. 2, som fortjener samme engagement, som nr 1 fik. Senere tror jeg da bestemt også, at det vil være sjovt at læse. Ikke mindst til at se hvor forskellige de to drenge er. Alle børn udvikler sig forskelligt, og det kan slet ikke svare sig at sammenligne og stille dem op mod hinanden, men jeg syntes, det er fascinerende at se, hvor forskellige de egentlig er.

Aktiviteter: Vi har faktisk endnu ikke fundet aktivitetstæppe eller legetøj frem endnu, dog snakker vi om at gøre det her i weekenden. Ikke mindst så Noam kan få en forståelse af, hvad han må og ikke må. Men udover en masse ryg- og nakketræning foretager Theo sig endnu ikke så meget. Til gengæld er han virkelig god til at træne nakken og holde hovedet oppe i længere tid af gangen. I går trillede han fra mave til ryg, men jeg tror ærlig talt, at det var mere held end forstand. Når Theo er vågen, vil han rigtig gerne snakkes med – og endda i meget lang tid af gangen, han pludrer og armene og benene bevæger sig ivrigt, når han bliver talt til.
Søvn: Til gengæld syntes jeg, at han sover meget. Jeg husker slet ikke, at Noam sov så meget. Ikke fordi vi er i nærheden af at sove igennem eller det er lang tid af gangen. Men når han vågner og er sulten og får noget at spise, lægger han sig som regel til at sove igen bagefter. Han har en vågentid på 1-1,5 time af gangen et par gange dagligt. Den første om morgenen af når Noam står op. Den næste omkring 13.30 tiden hvilket er smadder uheldigt, fordi det er der omkring, vi henter Noam, og jeg når knap nok at få snakket ordentligt med ham, inden vi er hjemme og han sover igen. Jeg håber virkelig, at det ændrer sig, for det giver virkelig dårlig samvittighed – overfor dem begge! Den næste vågen periode er omkring aftensmaden – naturligvis, sådan er babyer jo. Og den sidste om aftenen når Noam er ved at blive puttet. Men lad mig endelig pointerer: vi sover langt fra igennem!
Mad: Theo vil nemlig meget gerne spise med lige knap 2 timers mellemrum døgnet rundt, og jeg kan simpelthen ikke strække ham, så vi når op på en rutine med 3 timers interval, som jeg ellers så gerne vil. 3 timers interval vil unægtelig give lidt mere frihed og mere søvn. Theo plejer at spise det sidste måltid om aftenen ved 22-tiden, og der oplever vi det længste stræk i døgnet, for han vågner først op igen ved 00.30-tiden. Derefter begynder 2-timers rutinen resten af natten, som fortsætter om dagen. 
Mål og vægt: Theo er så småt hoppet ud af str 50 – det gjorde han allerede, da han var omkring 14 dage gammel, men nogle tøjmærker er bare større end andre, og er der fødder i tøjet, kan han under ingen omstændigheder passe det i str 50. Jeg syntes, det er hurtigt – og præcis som jeg frygtede. Noam var i str 50 i halvanden måned, og da vi ikke havde forudset det, manglede vi virkelig tøj til ham, som han passede ordentligt. Derfor har jeg selvfølgelig (!) den her gang været ude og købe en del i str 50. Typisk. Theo vejer lige nu 4400 gram og 54 er cm lang, og har i en uges tid brugt str 2 i bleer.

Personlighed: Umiddelbart virker Theo til at være en anelse sensitiv. Ikke så meget i forhold til lyde – Noam kan lege og larme alt det, han vil, selvom Theo sover lige ved siden af. Men mere i forhold til omgivelser. De par gange, vi har været på besøg, er det endt mere eller mindre elendigt. Det starter fint ud, men efter nogle timer bliver Theo frygteligt ked af det og kan slet ikke finde ro – og hverken brystet eller sutten kan bruges. Ellers er han simpelthen så skøn og dejlig – og ganske nem, hvis vi blot er herhjemme. Derudover knirker og til tider snorker han helt vildt i søvn – særligt knirken er ganske sjov, og der er ikke den, der ikke har kommenteret det.

2 kommentarer

  • Tillykke med den første måned, han er bare så bedårende.

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hyggelig og interessant læsning 🙂 Jeg kan dog godt forstå, det tager tid, men ja; I vil nok være rigtig glade for det senere! Nu fulgte jeg ikke med, da Noam var lille, men det må også være rigtig sjovt at læse tilbage fra dengang og sammenligne med Theo 🙂

    Jeg faldt tilfældigvis over en på Instagram for efterhånden lang tid siden, som har tvillingepiger på 11 måneder – hun er amerikaner. Hun laver også månedsopdateringer på hver af pigerne på sin blog, og de er VIRKELIG fyldige – så fyldige, at mine øjne nogle gange står af, hvis jeg er træt, og det samtidig er på engelsk 😉 Det må også være et KÆMPE arbejde – især fordi deres barsel derovre ikke er ret lang, så hun er for længst tilbage på arbejde. Hun hedder @masseya på Instagram, og hendes blog hedder http://www.themasseyspot.blogspot.com. Men jeg synes, din opdatering er lige tilpas 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Adventsgaver