"Store dreng" seng

Den mest omsorgsfulde storebror

Uden siden på tremmesengen har Noam pludselig en masse frihed, som betyder et kæmpe renderi om aftenen. Det kan være både frustrerende og trættende, men for et par uger siden oplevede vi det mest fantastiske og omsorgsfulde nogensinde.
Heine lå og sov, og jeg havde næsten lige ammet Theo, da jeg vågner ved et sæt, fordi Noam står på gulvet ved siden af mig med Malthe-mus i hånden. Normalt hører vi, når han kravler ud ad sengen, ned på bObles elefanten, som bruges som skammel og hans små fodtrin på gulvet. Men jeg havde bare intet hørt og lettere rundt på gulvet, giver jeg ham det sidste skub, han mangler for at komme op i sengen. Hurtigt ser Noam Theo, som ligger i sin babynest mellem mig og Heine. Jeg siger til Noam, at han skal lægge sig ned og uden det mindste brok putter Noam sig på min pude under min dyne. Se, havde vores seng nu været mere end 140 bred, havde Noam fået lov til at blive liggende dér, men 4 mennesker på så lidt plads er lige rigeligt nok. 
Fordi vi mandsopdækker drengene om natten – Heine tager sig af Noam, og jeg selvsagt Theo – prikker jeg til Heine og siger, at Noam er i sengen. I mellemtiden har Noam vendt sig om på siden og ligger nu og kigger Theo, mens han ganske blidt og forsigtigt aer og nusser Theo på hovedet. Jeg lover jer – mit hjerte smeltede om og om igen. 
 
Jeg er så imponeret over Noam! Han er endnu ikke kommet med en reaktion på at være blevet storebror, hverken overfor os eller Theo. Hver dag oplever vi søskendekærligheden vokse: Noam aer, nusser, kysser, finder og giver sut og nusseklud, han holder hele tiden et vågent øje med Theo, og han vil ham bare så gerne hele tiden. Hele tiden gør han tegn til, at han så gerne vil have Theo med i alt, hvad han gør, og den lille ellers altid så vilde dreng er pludselig noget så forsigtig, når Theo er ved ham. 
En morgen var Noam og jeg i bad sammen: mig under bruseren og ham i badekarret ved siden af. Jeg kalder på Heine og spørger, om han vil komme ud med Theo, så han kunne blive vasket. Men hvad, der skulle have været Theos første brusebad med mig, endte med at blive Theos første karbad med Noam. Theo var knap nok kommet i mine arme, da Noam bad om at få ham ned til sig, og selvom Flexibath badekarret ikke er særlig stort, gjorde Noam plads til Theo. Og selvom Theo sparkede begejstret og faktisk ramte sin storebror, gjorde Noam alt, hvad han kunne for at give endnu mere plads. 
Jeg glæder mig utvivlsomt til, at de begynder at få endnu mere ud af hinanden, men indtil da er det en fantastisk oplevelse at se Noam vokse med rollen og være så omsorgsfuld og kærlig. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Store dreng" seng