Mads og Mette

Tosset med træ

Det er ingen hemmelighed, at jeg er kæmpe fan af trælegetøj. Da jeg ventede Noam, havde jeg helt sikkert en forestilling om, at han skulle lege med hæklet eller trælegetøj. Jeg kunne virkelig godt tænke mig, at mit hjem ikke blev forvandlet om til en vuggestue i fuld fart fyldt med plastiklegetøj. Plastiklegetøj der er fyldt med diverse kemikalier. Men sådan ville skæbnen det ikke, for hvis det ikke kunne lyse, larme eller bevæge sig – og gerne alle 3 på én gang – så var det lynhurtigt intet værd for Noam. Så jeg måtte droppe min forestilling og give efter for plastikmareridtet, hvor det ærlig talt virkede som om, at desto grimmere legetøjet var, desto bedre var det.
Men så fik jeg Theo! Og da vi fik ham, fandt jeg gradvist Noams gamle legetøj frem, et stykke platik efter et andet. Jeg skænkede ikke trælegetøj en tanke, jeg tænkte, at det var en tabt kamp og overgav mig på forhånd. Men modsat Noam viste Theo minimal interesse for alle Lamaze bamserne, kravlebolden og diverse Fischer Price rangler og i stedet vendte han næsen mod de hæklede rangler, hjemmesyede sanseposer og senest det ydmyge udvalg af trælegetøj, som jeg trods alt havde gemt. 

Nu hvor Theo lige om lidt fylder 1 år, siger plastik-helvedet ham stadig intet. Tværtimod bliver han faktisk en smule skræmt, hvis tingene lyser, spiller musik eller bevæger sig, og gør de alle 3 gang på én gang, græder han! Til gengæld knuselsker han at sidde og fordybe sig med at putte træbolde og træfigurer ned i huller, at stable ting, at hamre på ting og at køre rundt med alle træbilerne. Og trækøkkenet med alt dets trælegetøjsmad er et absolut hit, som han leger med hver dag. 
Uheldigvis har vi et kæmpe udvalg af Noams favoritter og knap så meget trælegetøj til den her alder, hvorfor det også står højt på ønskelisten til både fødselsdag og jul. I mellemtiden må vi forkæle ham lidt, og det glæder mig helt vildt at se, hvilket stort og fint udvalg der faktisk eksisterer – bare ærgerligt, at suen ikke rækker til, at jeg klikker én af hver hjem!
En af vores favorit forhandlere er Babytoys.dk,
der har et rigtig lækkert udvalg af trælegetøj: alt fra gåvogne,
gyngeheste, wheelybugs og dukkehuse til legemad, køkken, arbejdsborde,
biler og legetøj, der for alvor stimulerer finmotorikken, øje-hånd
koordinationen og den logiske tænkning. Og så har de endda også et
udvalg indenfor udeleg! 

Webshoppen er inddelt på overskuelig vis: på forsiden ser man en lille bid af deres udvalg samt tilbud og til venstre kan man vælge, om man søger legetøj indenfor en vis alder, mærke eller kategori. 
Og nu til det sjove: jeg har været så heldig at få lov til at dele en rabatkode med jer, der giver gratis fragt på alle ordre de næste 7 dage. Fedt ikke? I indtaster blot: HeineSimone. Det er da nemt at huske på. God fornøjelse! 



Indlægget indeholder affiliate links.

2 kommentarer

  • Anonym

    Ang. plastik vs. træ.
    Herhjemme går vi også meget op i at beskytte vores børn mod potentielt skadelige kemikalier, og alt hvad der bliver købt hjem af legetøj, bliver først nøje researcet.
    Til vores store overraskelse fandt vi hurtigt ud af, at trælegetøj er den helt store synder, når det kommer til uønskede stoffer. For den store fokus på plastik de seneste mange år, har medført, at området er nøje reguleret, og at forskellige interesseorganisationer står klar til at lave deres egne tests, så evt. skadeligt legetøj fra de store producenter oftest meget hurtigt bliver opdaget og trukket tilbage fra markedet. Samtidig har trælegetøjet fået lov til at leve sit eget stille liv, fordi de fleste af os har en romantisk forestilling om, at noget, som vi husker fra "de gode gamle dage", ikke kan være så slemt. Men hvis du kigger på fx Tænks tests af legetøj, vil du opdage, at det er trælegetøjet, der gang på gang falder igennem. Især Brio er den helt store synder og brillerer med den ene bundplacering efter den anden. Hvordan tror du, de opnår den utroligt flotte og blanke overflade på deres legetøj? Herhjemme er Brio helt bandlyst, da vi ikke bryder os om deres arrogance og kynisme. Mens de andre mærker normalt reagerer på fx Tænks resultater, så synes Brio åbenbart, det er ok at gå helt til grænsen, så længe de holder sig inden for lovgivningen. De lever højt på deres brand, de fleste forældre og bedsteforældres nostalgi og er åbenbart ligeglade med vores børns sundhed.
    Nå, det blev en lang smøre. Pointen er, at man skal forholde sig kritisk til alt, og at trælegetøj bestemt ikke er så uskyldigt, som man skulle tro.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Gud, hvor vildt! Det anede jeg slet ikke. Tænk – der kan man bare se. Tusind tak for kommentaren – du har fuldstændig ret i, at vi bør forholde os kritisk til de ting, vi giver vores børn. Jeg har slet ikke tænkt på trælegetøj som værende en stor synder, men det giver jo god mening med feks Brios blanke overflade. Det ændrer dog ikke på, at Theo er den helt store træfan 😉 eller at det vil være på ønskesedlen til jul, men for fremtiden vil jeg da lige overveje hvilken slags 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mads og Mette